Berghuttentocht Oostenrijk

Berghuttentocht Blauwe Silvretta Indiv. Cat. 2-3
2 Varianten: A=7dagen, B=6dagen


Deze 7-daagse of 6 daagse wandelreis / berghuttentocht voert u naar de grote hoogte van de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen: Regio's: Tirol-Vorarlberg / Montafon.


Programma Individuele reis 2019
Variant A (7 dagen)

1e dag

Aankomst in Galtür.
Aan de voet van dit bergmassief ligt omgeven door indrukwekkende bergen Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.

2e dag

Galtür (1584m) – Wiesbadener hütte (2443m) via Bielerhöhe (2037m) – Duur 5-6 uur – ↑900 meter
Op deze eerste Dag vertrekt u vanuit Galtür richting het Bielerhöhe (2037m). U loopt richting het kleine plaatsje Wirl, waar u de Silvretta Hochalpenstrasse opzoekt. Het landschap biedt u de wispelturigheid van smeltwater en de rust van de ringelende koebel. Eenmaal aangekomen net beneden gasthof Piz Buin heeft u een uitzicht op de spiegelgladde Silvretta Stausee. Vanaf dit punt zijn er verschillende routes richting de Wiesbadener hütte. Eenmaal aangekomen bij de Wiesbadener hütte kunt u genieten van het uitzicht op de verschillende gletsjers. Overnachting Wiesbadener Hütte.

    

3e dag

Wiesbadener Hütte – Saarbrückner Hütte. 6 uur.
U begeeft zich via een route naar keuze weer richting de Silvretta Stausee. Omdat u deze Dag ruim de tijd heeft, kunt u rustig genieten van een ronde om de Silvretta Stausee zonder daarbij al te veel hoogte te overbruggen. De hoge toppen die boven dit 2 kilometer lange meer uitsteken vormen het droombeeld van de alpen. Als u de meest zuidoostelijke punt van het meer heeft bereikt, kunt u de route en bewegwijzering richting de Klösertaler hütte volgen. Nadat u ongeveer 400 meter bent gestegen, heeft u een prachtig uitzicht op de Valülla. De Saarbrücker hütte is niet ver weg, echter er zijn een aantal mogelijkheden om deze dag spannend te maken. U kunt er ook voor kiezen om het rustiger aan te doen.

4e dag

Saarbrücker Hütte (2538m) – Alpengasthof Zeinisjoch (1822m) Duur 6-7 uur - ↑600 meter, ↓ 1300 meter.
Op deze dag heeft u een flinke afdaling voor de boeg. Vanaf de hütte loopt u via dezelfde weg langs de Krerbach naar de Vermuntstausee (1743m). Langs dit stuwmeer loopt u verder naar beneden richting Partenen. Eenmaal aangekomen op ongeveer 1200 meter hoogte vervolgt u uw weg richting Kops-Stausee. Vanaf dit moment begint u weer te stijgen. Door het bos loopt u via een weg omhoog richting de Ausserganifer. Vanaf dit moment loopt u richting het gerinkel van koebellen. In de boerderij die onder de wand van het stuwmeer ligt kunt u verse melk kopen. Nadat u de weg omhoog verder volgt komt u aan bij de Kopssee. Dit bijzondere stuwmeer is prachtig omgeven met allerlei weidebloemen. Langs het meer loopt u richting Alpengasthof Zeinisjoch.

5e dag

Alpengasthof Zeinisjoch (1822m) - Galtür (1584m) – Heidelberger hütte (2264m) via Ritzenjoch, 2688 meter - Duur 6-7 uur - ↑1100 meter, ↓ 600 meter.
Vanaf het gasthof loopt u langs de Kops-Stausee richting de Europese waterscheiding. In ongeveer een uur bent u terug in Galtür. Nu vangt u aan met een pittige klim richting de Ritzenjoch waarvoor u zo’n 4 tot 5 uur nodig zult hebben. Hier volgt u middels de routemarkeringen de weg naar de Ritzenjoch (2688m) op de grens van Zwitserland en Oostenrijk. Vanaf dit punt ziet u de Heidelberger hütte (2264m) liggen.

6e dag

Heidelberger hütte (2264m) – Galtür(1584m) via Ischgl (1376m) - Duur: 5 à 6 uur tot Ischgl - ↑200 meter ↓ 1300 meter
Vanaf de Heidelberger hütte loopt u richting de Bodenalpe (1892m). In een open dal, Jimbatal genaamd, voelt u nog eens de machtige toppen om u heen. In ongeveer 3 à 4 uur kunt u Ischgl bereiken. Vanaf dit luxe vakantieoord kunt u de bus richting Galtür nemen, maar natuurlijk kunt u er ook nog een wandeling van maken. Het is nog ongeveer 10 kilometer naar Galtür en hier doet u nog ongeveer 2 uur over. Wij overnachten weer in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.

7e dag

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw verblijf met enige nachten in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.

Inbegrepen Variant A:

 • 2x overnachting in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.
 • 4x overnachting in berghutten.
 • 6 x ontbijt of ontbijtbuffet
 • 6 x diner.
 • routekaart
 • gratis parkeerplaats in Galtür (onbewaakt)
Alternatief Variant B van 6 dagen / 5 nachten:

Voor duur van de wandelingen kijk bij variant A.
 • Een hotelovernachting in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.
 • Drie hut-overnachtingen
  • Wiesbadener Hütte (2443m)
  • Saarbrücker Hütte (2538m)
  • Alpengasthof Zeinisjoch (1822m)
 • Een hotelovernachting in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.
 • 5 x ontbijt of ontbijtbuffet
 • 5 x diner.
 • routekaart
 • gratis parkeerplaats in Galtür (onbewaakt)

Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. Douches en het eten is gewoon goed. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens, tegen betaling, een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. De verzorging is dus tijdens de tocht op basis van half pension. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen.

Data 2019:

Aankomst dagelijks van 26 juni tot 25 september.

Niet inbegrepen in de reissom voor alle varianten:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • buskaarten
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.
 • Toeslag reisbureauregeling € 9,-/€ 6,-
  Toeslag reisbureauregeling, verplicht: Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Deze toeslag bedraagt voor deze reis € 9,- / € 6,- per persoon.


Reissom 2019:

Kinderkorting op aanvraag
Berghuttentocht Blaue Silvretta Individuele reis      Variant A
7 dgn Cat 2-3
  Variant B
6 dgn Cat 2-3
  Reissom huttentocht conform programma     €   445,-   €   370,-
  Toeslag 1 pk in hotel (voor 2 nachten)      €   48,-   €   48,-
  Admin. kosten     € 19,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Toeslag reisbureauregeling*      € 9,-   € 6,-
  Opties
  Verlengingsnacht Hotel Rössle 4* superieur (logies / ontbijt)      € 70,-     € 70,-  
  Verlengingsnacht in een hut op basis van halfpension vanaf      € 50,-     € 50,-  
  Treinreis overdag NL – Landeck retour vanaf     € 199,-   € 199,-
  Treinreis 's nachts NL - Landeck retour vanaf     € 249,-   € 249,-

Tip familievakanties.

Gezinnen met kinderen kunnen hier in de zomer uitstekend kennismaken met wandelen in de bergen. Samen met het toeristenverband worden wandelingen georganiseerd. Klettercursussen en diverse andere speciaal op de jeugd gerichte activiteiten worden georganiseerd. Veel van deze activiteiten worden GRATIS aangeboden. Men betaalt dan alleen de liftklaarten, buskaarten etc. Vraag ons geheel vrijblijvend om een passend advies.

TIP: Deze reis is ook beschikbaar als groepsreis. Klik HIER voor meer informatie.

TIP:

Kijk voor een vergelijkbare tocht ook naar:
Berghuttentocht Lechtaler Alpen(6dgn) Adelaarsroute .Opties:

Treinreis.
Vanaf Landeck reist u met de bus ( 55 min) naar Galtür.
Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het organiseren van dit trein vervoer naar Galtür.

Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Boek hier Variant A: 7 dagen Boek hier Variant B: 6 dagen