Berghuttentocht Oostenrijk

Berghuttentocht in de Lechtaler Alpen
2 Varianten: A=8 dagen Cat 3-4, B=7 dagen Cat 3


Programma 2019 Variant A: 8 dgn Cat 3-4

1e dag

U reist met eigen vervoer naar Weissenbach am Lech, Oostenrijk, net over de grens bij Füssen, Duitsland. Daar verblijft u op basis van half pension in hotel-pension Kreuzeck. Dit hotel is uitermate geschikt om een uitstapje te maken naar Füssen en om de Königschlösser in Hochschwangau te bezoeken.

2e dag

U reist per bus naar de start van uw 6-daagse wandelroute. Na ongeveer 1 uur, per bus, komt u aan in Steeg-Prenten. De start van de route ligt direct bij de bushalte. Via de gele bewegwijzerings- borden gaat u eerst een brede wandelweg over. Al snel ziet u de bergbeek Krabach, die u bijna de gehele dag zult blijven volgen. Wanneer u vervolgens ongeveer op de helft van de route een aantal hutten ziet, verandert de wandelweg in een bergwandelweg. U komt in een prachtig open landschap terecht en ziet vervolgens voor u de Stuttgarter Hütte (2310 m) liggen. Dit is uw bestemming van vandaag voor de overnachting. Duur: ca. 5 uur.

            

3e dag

U vervolgt uw weg richting de Erlijoch (2430 m) vanwaar u afdaalt naar de Erlachalpe op 1922 meter. Vanaf dit punt vervolgt u de wandeltocht via een uitdagende bergwandelweg naar de Leutkirchner Hütte. Deze hütte is na ongeveer 4 uur wandelen een tussenstop waar eventueel de lunch kan worden genuttigd. Het uitzicht is er werkelijk fantastisch. Na een goede pauze kunt u de weg verder vervolgen richting uw bestemming, het Kaiserjochhaus (2310 m). In de volgende 2 uur wandelt u over bergruggen en langs toppen zoals de Hirschpleiskopf en de Stanskogel. U krijgt op dit stuk wel te maken met stalen veiligheidsleuningen, maar u krijgt er een prachtig uitzicht voor terug. Duur: ca. 7-8 uur.4e dag

Deze dag zal u naar de Ansbacher Hütte brengen. Via een rotsachtige omgeving brengen de bergwandelpaden u langs verschillende meren, zoals de Hintersee en de Vordersee. Er wordt deze dag wel meer lastiger klimwerk van u verwacht. Toch is deze tocht niet te zwaar, omdat het hoogteverschil gering is. De Ansbacher Hütte ligt op maar liefst 2376 meter hoogte. Duur: ca. 6-7 uur.

5e dag

Nadat u eerst een stuk terugloopt over de route die u de dag ervoor naar de Ansbacher Hütte aflegde, gaat u via de Winterjoch, op 2528 meter, verder via een bergwandelweg. Een afdaling langs de Grießlspitze brengt u in het Parseiertal. U kruist de Parseierbach en begint aan de beklimming naar de Memminger Hütte (2242 meter), uw eindbestemming van vandaag voor de overnachting. Duur: circa 7 uur.

6e dag

Vandaag gaat u op weg naar de laatste hut van deze tour, het Württemberger haus, op 2220 meter hoogte. Direct vanaf vertrek uit de Memminger Hütte loopt u door de grasvlakten langs de Unterer Seewisee, een prachtig meer op grote hoogte. U vervolgt uw weg rondom de Seeschartenspitze. Na een beklimming bevindt u zich al snel op 2599 meter hoogte, maar dan heeft u het hoogste punt van de dag nog niet bereikt. Uw volgende doel is met 2635 meter namelijk de Großbergspitze. Vandaar uit daalt u af door de Obermedriol naar het Württemberger Haus. Duur: circa 7 uur.

7e dag

In deze laatste dag zult u afdalen naar Madau, een klein dorpje, vanwaar de bus naar Bach vertrekt. Maar voordat het zover is, gaat u eerst nog klimmen naar het Leiterjochl op 2516 meter hoogte. Vanaf dit punt daalt u alleen nog maar af. Met een steile afdaling gaat u al snel naar de Unterlahmshütte op 1774 meter hoogte. Vanaf hier loopt u verder langs de Röttalbach naar Madau. Duur: circa 5 uur.
Voor gasthof Hermine vertrekt de bus om 15.10 uur. Vanuit Bach gaat u vervolgens naar Weissenbach voor een laatste overnachting.

8e dag

Huiswaarts of verlenging
Tip: Verleng uw verblijf in het buitenland met een overnachting in München. In deze mooie stad zijn allerlei leuke activiteiten voor een laatste vakantiedag.

Extra hut overnachting

Ook is het mogelijk tijdens de tocht een extra rustdag in te passen. U verblijft dan twee nachten in dezelfde hut om even bij te komen of om die dag een leuke tocht te maken in de omgeving van deze hut.

Overnachtingen in de hutten.

In de hutten slaapt u op meer-persoonskamers of slaaplager. Het is heel beperkt mogelijk in de hut op een eigen kamer te slapen.

TIPS:

1) Keuze dagtrein of nachttrein. Reist u overdag dan vertrekt u omstreeks 08.00 uur uit NL ( afhankelijk van uw vertrekstation) en komt aan omstreeks 17.00 / 17.30 uur. Dan neemt u de bus naar Reutte ( 1 uur) en in Reutte wordt u opgehaald door iemand van Pension Kreuzeck. Als u de nachttrein neemt, komt u ’s morgens om 8 uur aan in Füssen. Het voordeel van de nachttrein is dat je bij aankomst nog een bezoek aan het indrukwekkende kasteel van Ludwig II “Neuschwanstein” kunt inplannen. Daarna reist u per bus via Reutte naar Weissenbach.
Boekt u een treinreis dan maken wij vooraf voor u een offerte op maat.

2) Wij adviseren u een extra nacht(en) te boeken in Gasthof Kreuzeck in Weissenbach.
Vanuit dit hotel heeft u de volgende mogelijkheden:
 • Kasteel: Schloss Neuschwanstein, gebouwd door Koning Ludwig de 2e.
 • Bezoek Bezoek Burgenwelt Ehrenburg. Kultuur en natuur familie ( park) museum waar je veel kunt beleven.
 • Hier is ook de Highline 179 brug met een lengte van 406 meter en op een hoogte van 114m. De highline is in het Guinness Book of Records vermeldt als de langste voetgangershangbrug in Tibet stijl ter wereld.
 • Hangbrug te Holzgau. Deze brug is meer dan 200m lang en ligt op ongeveer 100m boven de kloof. Het is één van de langste, hoogste en gratis toegankelijk gelegen bruggen van Oostenrijk. Een wandeling over deze imposante brug kunt u mooi combineren met een bezoekje aan de Simmswatervallen.Programma 2019 Lechtaler Alpen Variant B

Dagen 1 t/m 4 zijn gelijk aan Variant A.
Dag 5.
Frederic Simms Hütte 2000m. Vandaag loopt u van de AnsbacherHütte naar de Frederic Simms Hütte 2000m. Duur 5 uur, route 8 km lang en 900m hoogteverschil. Het is vandaag ook een moeilijke dag want op een klein stukje van de tour maakt u gebruik van een ketting. Vanaf de hut gaat u over de Stierlahnzugjoch naar de Frederic Simms Hütte. Het is mogelijk het rondje groter te maken door over de Feuerspitze te gaan. Extra lus plus 1,5 uur.
Dag 6.
Van de Frederic Simms Hütte (2000m)naar Stockach. Duur. 3,5 - 4 uur. Vanaf de hut loopt u naar beneden naar Stockach en vandaar naar Bach. Neem een lampje mee want u moet door een tunnel. In Stockach bij de Stockacher Hof of in Bach neemt u de bus naar Weissenbach. Overnachting in Kreuzeck op basis van half pension
Dag 7.
Na het ontbijt richting huis of een verlenging van uw reis in deze interessante omgeving.

Één van de berghutten uit de IDTravel Lechtaler berghuttentocht: de Stuttgarter Hütte:

Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. De verzorging is dus tijdens de tocht op basis van vol-pension. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan.
Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen. Ook wandelstokken zijn aan te bevelen.

Vertrek 2019:

Dagelijks van 26 juni 2019 tot 25 september 2019.

Inbegrepen:

 • 2 x overnachting in ***hotel.
 • 4 of 5 x overnachting in berghutten*.
 • 6 of 7 x ontbijt of ontbijt buffet*.
 • 6 of 7 x diner*.
 • 5 of 6 x lunchpakket*.
 • Routebeschrijving.
 • Routekaart.
 • Buskaart Weissenbach am Lech – Steeg.
 • Gratis parkeerplaats in Weissenbach (onbewaakt)
* afhankelijk van de keuze van tocht A met 7 overnachtingen of tocht B met 6 overnachtingen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.

Let op:

Het is niet mogelijk om uw bagage van hut naar hut te laten brengen.


IDTravel-Lechtal-Zomer. Ideaal om een berghuttentocht te maken:

Reissom 2019:

  Berghuttentocht Lechtaler Alpen   Variant A
Cat 3-4, 8 dgn.
Variant B
Cat 3, 7 dgn.
  Prijs per persoon individueel     € 464,-   € 410,-
  Toeslag 1 pk in hotel      €   28,-   €   28,-
  Toeslag reisbureau regeling*      €   11,-   €   7,-
  Admin. kosten     € 19,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties
  Verlengingsnacht Weissenbach LO     € 52,-   € 52,-
  Extra overnachting in hut incl. volpension Vanaf      € 52,-     € 52,-  
  Treinreis NL - Füssen retour vanaf     € 179,-   € 179,-

* Toeslag reisbureauregeling, verplicht.
Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling.TIP:

Kijk voor een vergelijkbare tocht ook naar:
Berghuttentocht Lechtaler Alpen(6dgn) Adelaarsroute .Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Boek hier Variant A: 8 dagen Boek hier Variant B: 7 dagen